Allianz Hungária

Allianz logó

HOBOPUS biztosítási rendszer belső fejlesztése, 2002

Feladat: Projektvezetés

Az Allianz Hungária Biztosító Rt. belső fejlesztéssel kívánta átalakítani informatikai biztosítási rendszereit. Ennek a több fázisból álló projektnek egyik első eleme az otthon biztosítási termékeknek az OPUS (más Allianz leányvállalatoknál már működő) rendszerbe való integrálása volt.

2002.01.01-től 2002.06.30-ig az ABIT Kft. elkészítette a projekt szervezeti és működési szabályzatát, kialakította a napi munkarendet, felügyelte a projektben folyó tevékenységeket, átadta a projektvezetési technikákkal kapcsolatos ismereteket az Allianz belső projektvezetésének.

A HOBOPUS projekt irányelvei, keretei, céljai és elvárásai az Allianz megfogalmazásában:

  • A lakásbiztosítási termékeknek (HOB termékek) az OPUS rendszerbe történő definiálása és bevezetése.
  • A HOB termékek bevezetése mentén ki kell dolgozni mindazokat a termék független funkcionalitásokat, munkafolyamatokat, amelyek egy biztosítói rendszer alapvető működéséhez szükségesek.
  • A bevezetendő rendszernek többet kell nyújtania annál, minthogy modernebb eszközökre telepítjük át a jelenlegi rendszereinket. El kell érnünk, hogy az új eszközök használatával megújítsuk, és hatékonyabbá tegyük a munkafolyamatainkat, bővítsük az üzleti információs lehetőségeket és automatizáljunk minden olyan tevékenységet, amit csak tudunk.